08.02.2019

FIT TIP: BUBLANINA

Pre drvivú väčšinu kulturistickej obce je nedeľa deň, v ktorom sa zabúda na všetky pravidlá zdravého životného štýlu - proste sa necvičí a žerú sa sprostosti. To, čo nám prezentujú sociálne siete je skutočný extrém - stretnete sa s kulturistami, ktorí sú schopní zobudiť sa pár sekúnd po polnoci len preto, aby započali svoj epický cheat day - na rozbeh padne pár čokoládiek s donutkami, pokračuje sa pizzou, hamburgerom a nugetkami, pohár nutely či zmrzliny ani nespomínam, pretože to je samozrejmosť, absolvuje sa kompletné menu u mamy, ktoré hojne prelievame cocacolou, no a končí sa....okrem toho, že je zúčastneným tak zle, že samotné dýchanie je neskutočne obtiažne, sa predsa ešte treba zastaviť v najbližšom tescu a vykúpiť regál so sladkosťami, všetko v duchu hesla go hard or go home, že ?!

 

To,  že tento koncept zázračného nakopávania metabolizmu prezentujú vrcholoví atléti, ktorí častokrát využívajú zakázané látky a trénujú na úplne inej úrovni než bežný ľud je jedna vec, neuvedomujú si však koľko priemerných cvičencov ovplyvňujú a aké katastrofy následné spôsobujú - nezdravé stravovacie návyky, poruchy príjmu potravy, prosím nenúťte ma pokračovať, niekedy v budúcnosti si môžme kľudne pobaviť o tom, aká je to sprostosť. Skúsme teda dnešnú nedeľu "neprasiť" a namiesto toho upiecť niečo rovnako dobré, no zdravšie. Garantujem, že sa budete cítiť omnoho lepšie! Tak teda, je libo bublaninu, přátelé?


 

Ingrediencie:

35g ovsených vločiek alebo ovsenej múky

40g kokosovej múky

150g biely jogurt

5 vajíčok

ovocie

2ČL kypriaceho prášku

1PL kokosového oleja

sladidlo podľa chuti (cukor, med, stévia,sukralóza..)

štipka soli

 

Postup:

Bielka oddelíme od žĺtok a so štipkou soli z nich vyšľaháme tuhý sneh, zvyšné žltka vymiešame s cukrom a olejom. Zmiešame suché ingrediencie, pridáme jogurt a žĺtkovú zmes, v prípade potreby dolejeme trochu vody či mlieka a jemne vmiešame sneh z bielkov. Na plech vystlaný papierom na pečenie vylejeme cesto, pridáme ovocie a pečieme v trúbe pri 180 °C približne 20-25 minút. Dobrú chuť!