08.02.2019

FIT TIP: ORECHOVÁ ŠTRÚDĽA

Dnes je štvrtok. Viete čo to znamená? Štvrtok je predsa malý piatok! A to si zaslúži niečo dobré. Sladké. Zdravé. Je libo orechovú štrúdľu?

Ingrediencie:

Cesto:
300g hrudkovitý tvaroh
200g špaldová múka celozrnná ( ½ hladká, ½ polohrubá)
50g vanilkový proteín
30g roztopený kokosový olej
50ml voda
½ čl sódy bikarbóny


Plnka:
2 nastrúhané jablká
200g pomletých vlašských orechov
3-4dl mandľového nesladeného mlieka
3pl nekalorický sirup butterscotch
sladidlo
škorica

pastedGraphic.png



Postup:

Všetky suroviny na cesto zmiešame a, po dobru prípravy plnky, necháme stuhnúť v chladničke. Zohrejeme mlieko, pridáme pomleté orechy, nastrúhané jablká, sirup a škoricu. Ak sa nám zdá plnka málo sladká pridáme sladidlo, ak je príliš riedka, prisypeme mleté ovsené vločky alebo pridáme viac orechov. Cesto vyberieme z chladničky, vyvaľkáme na pomúčenej doske, natrieme plnkou a zrolujeme. Vrch jemne poprepichujeme vidličkou a položíme na olejom vymastený plech, pečieme na 170°C cca 25 minút. Dobrú chuť!