11.03.2019

Fit tip: Paradajková polievka

Svet gastronómie sa sa delí na dva typy ľudí - sú tu tí, ktorí paradajkovú polievku proste ľúbia. Hustý krémový základ, naťahujúci sa syr a heeej patria k nej aj oranžové fúzy! Verím v magickú silu tábor č. 1, avšak medzi nami sa, bohužiaľ, nachádzajú aj podradnejší jedinci a tí nad ňou budú ohŕňať nosom - je to sladké, chutí to ako kečup, nemám rada paradajky - čo vám poviem, argumentov sa vždy nájde mnoho, no stojím si za svojim - ste podradní. Napriek tomu - skúste jej ešte dať jednu šancu a verím, že pôsobisko v tábore bude tak trochu ohrozené! 

Ingrediencie:

1kg paradajky

2PL olivový olej

provensálske korenie, bazalka, cenak, čierne korenie, soľ

syr

ryžové cestoviny

 

Recept:

V prvom rade uvaríme cestoviny, pre tých lenivejších z nás - ryžové rezance stačí zaliať horúcou vodou. Zároveň očistíme paradajky, nakrájame na kocky, polejeme olivovým olejom a posypeme korením. Vzniknutú zmes prelejeme do zapekacej misy a dáme zhruba na 25 minút/ 200 stupňov piecť. Po vybratí rozmixujeme tyčovým mixérom, pridáme cestoviny a syr - podávame! Dobrú chuť!