11.09.2019

Karfiolová kaša aneb párodia na tú zemiakovú!

Neviem ako to máte vy, ale čo sa môjho stravovania týka, jem dookola len pár vybraných a časovo nenáročných jedál. Proste sa mi nechce vymýšľať, kombinovať, upratovať (či to ste už asi vedieť nechceli, že?)...ale, stáva sa, že sa z času na čas zobudím nasratá ako Gordon Ramsay, zapnem všetky horáky...aaa...jednoducho niečo vymyslím!

A tak ma včera večer napadlo, že by som si dala zemiakovú kašu, lenže, som v krutoprísnom (hehe) diétnom režime, a predsalen, na 100g majú zemiaky 16g sacharidov, ale 100g zemiakov sú tak dva zemáky a bolo by mi málo..tak teda rýchlo niečo iné...mozog mysli...šup-šup...karfiol...??? Karfiol? Rozhodnuté, karfiolová kaša!

Ingrediencie:

400g karfiolu

100ml mlieko

15g masla

100g šunka (ideálne nejaká tučnejšia, prípadne o niečo menej slaniny)

soľ a akékoľvek korenie či iné bylinky

Postup:

Na pare uvaríme karfiol. Pridáme mlieko a 3/4 masla. Rozmixujeme tyčovým mixérom, následne dochutíme. Na panvici popražíme šunku, ideálne tú tučnejšiu, ktorá pustí masť, pokiaľ nie, pražíme na zvyške oleja. Odstavíme. Naservírujeme. Doaranžujeme. Poprajeme si dobrú chuť.